Over HEINZ en zijn film

HEINZ wordt geproduceerd door BosBros Productions, in co-productie met het Belgische Fabrique Fantastique. Schrijver-regisseur Piet Kroon is -na 20 jaar in Amerika te hebben gewerkt- naar Nederland verkast om ter plekke dit ‘passieproject’ te realiseren.

Dat de dwaze hutspotwereld van de norse kater Heinz fotogeniek zouden kunnen zijn is geen idee van vandaag of gisteren. Plannen voor een Heinz-film borrelen al zo’n 10 jaar. Met de gelukkige combinatie van het juiste script, de creatieve visie van Kroon, en de daadkracht en ervaring van producent BosBros, is de vlam eindelijk in de pan gesprongen.  

Begin 2017 klonk het startschot voor de productie, dankzij de financiële ondersteuning van het  Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De geboorte van het HEINZ script

Het script is met een-derde brein in de VS, een-derde in het luchtruim al heen-en-weer reizend en een-derde op vaderlandsche bodem geschreven. HEINZ wordt verder geheel in de Lage Landen geproduceerd én gemaakt. Dat is tamelijk uniek. De storyboards werden door een klein team Nederlandse tekenaars gemaakt. Layouts en achtergronden worden ontworpen en uitgevoerd bij het Belgische productiehuis Fabrique Fantastique. Coproducent en art-director Tom van Gestel en zijn team zijn er maar druk mee.

Het ontwerp van de figuren gebeurt door Joost van den Bosch en Erik Verkerk van KaChing Cartoons. Na een onweerstaanbare auditie in de scratch dialogue voor de film, maken ze straks ook hun feature stemdebuut in HEINZ. Je hoort ze straks als het strikt-gereglementeerde duo de JanJapiërs.  

De casting voor HEINZ

Inmiddels is de casting van de film in volle gang. Acteur en cabaretier Ruben van der Meer vertolkt de hoofdrol van Heinz. Tygo Gernandt wordt de stem van Heinz’ nemesis Zak. De acteurs worden al opgenomen. Dit gebeurt in individuele sessies, in Nederland en België.

De animatie van HEINZ gebeurt straks op twee plaatsen: in Rotterdam bij KaChing Cartoons onder animatieregie van Joost van den Bosch en Erik Verkerk, en in Amsterdam bij Submarine onder supervisie van Remco Polman.

Heinz in de bar

Blijf op de hoogte!

Volg het productieproces op de voet via de website en het blog. En blijf kijken voor het laatste HEINZ nieuws! Nieuwe castings, ‘sneak peaks’ van de stemopnamen, de eerste beelden misschien? Hou daarvoor ook de Facebook pagina in de gaten.