Jopie

JOPIE DE VISBOER

Lekkere scharretjes, bokking en makreel! Sinds mensenheugenis staat Jopie met zijn viskraam in het hartje van de Rosse Buurt. En de meeste van zijn vis ligt er ook al langer dan vandaag.

Jopie is een echte roddelkont. Vanachter zijn kraam houdt hij de buurt scherp in de gaten. Hij gaat er prat op dat hij, in samenwerking met justitie en Kees de Wijkagent -die hij nog kent van dat hij als hummel van vijf voor zijn moeder lekkerbekkies kwam halen-, zeker twee, zo niet drie eventuele terroristische aanslagen mogelijk verijdeld zou kunnen hebben. En iets met vrouwenhandel. Iedere buitenlander die niet loopt te fotograferen is in principe verdacht.

VAN EN OP DE GRAAT

De kraam van Jopie is Heinz’ vaste adres voor een harinkie van de graat. Wel even goed ruiken voor je hem naar binnen laat glijden. Maar laat Jopie het niet merken, want voor je het weet heb je mot. En als het kwaad wil zit je zo op het bureau aan Kees de Wijkagent te verklaren waar je afgelopen dinsdag uithing tussen drie en vier.

Nee, helemaal zuiver op de graat is Jopie niet. En voor nieuwerwetsigheden als calimari of tilapia hoef je al helemaal niet aan te komen. Wat is er mis met wijting?

 

TERUG NAAR DE CAST >>