Heinz de Film

DE MAKERS

eddie&reneklein

WINDIG & DE JONG  Sinds de middelbare school maken Eddie de Jong (1950) en René Windig (1951) samen strips. Door de jaren heen creëerden ze een eigen stal unieke strip-buitenbeentjes, zoals Rocking Belly en Dick Bosch, een ijzersterke persiflage van Alfred Mazure’s Dick Bos strip uit de jaren ’50. Heinz, hun bekendste creatie, verscheen van 1989 tot 2000 als gag strip in, onder andere, Het Parool. Net als al het werk van Windig en De Jong, wordt Heinz gekenmerkt door een typisch Nederlandse droge, absurde humor. De strip werd ook in het buitenland gepubliceerd en maakte internationaal (op bescheiden schaal) furore. In totaal verschenen meer dan 25 albums. Het integrale Heinz-oeuvre wordt momenteel in kleur uitgebracht in een reeks van vijf schitterende prachtuitgaven: HEINZ VAN H TOT Z.

pietklein

PIET KROON  is tekenfilmmaker, scriptschrijver en regisseur. In Amerika regisseerde hij de film Osmosis Jones voor Warner Bros. en werkte hij als story-artist aan avondvullende animatiefilms als Iron Giant, Shrek 2, Despicable Me en Rio 1 & 2. Zijn korte Nederlandse animatiefilms DaDA en T.R.A.N.S.I.T wonnen vele prijzen op internationale filmfestivals.

HEINZ is een ‘passion project’ voor Piet: een kans om een eigenzinnige,  buitengewone film te maken, en tegelijk te helpen een levendige animatie-industrie op te starten in Nederland!

BBklein

BOSBROS  Producent Burny Bos en zijn team van BosBros heeft met hoogstaande film- en televisieproducties in de afgelopen 26 jaar de Nederlandse jeugdfilm op een hoger plan gebracht, en deze -getuige vele buitenlandse onderscheidingen- ook internationaal op de kaart gezet. De producties van BosBros zijn tijdloos en bieden elke nieuwe generatie kinderen en ouders enorm kijkplezier. Minoes, Abeltje, Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje en Ja Zuster Nee Zuster zijn slechts enkele titels uit hun rijke catalogus.BosBros’ uitdaging voor de toekomst is om naast succesvolle live-action-films, ook de markt te veroveren met animatieprojecten. HEINZ wordt de eerste avondvullende animatiefilm uit de koker van BosBros en zal zeker niet de laatste zijn. Het bruist van de ideeën!

fabriqueklein

FABRIQUE FANTASTIQUE is een jong Vlaams productiehuis en animatiestudio. Een unieke mix van talenten ligt aan de basis van het bestuur: de jonge art director Tom Van Gestel, productieveteraan Willem Thijssen en liveshowproducer Piet Winten. In 2014 maakten zij een mooie start en werkten ze samen aan boeiende animatieprojecten met andere Vlaamse en Nederlandse producenten zoals Walking The Dog, Rosto A.D, S.O.I.L. en Submarine.

 Dit jaar oogstte Fabrique Fantastique veel succes met de BOIC-televisiespot en de visuals voor Marco Borsato’s concertenreeks Symhonica in Rosso. Binnenkort zal Ellie Goulding haar optredens verfraaien met hun originele video­beelden. Met HEINZ slaat Fabrique Fantastique nu ook de weg van de bioscoopfilm in.

kachingklein

KA-CHING CARTOONS is de Rotterdamse animatiestudio van Joost van den Bosch en Erik Verkerk.De studio bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels diverse series en films gemaakt, sommige in opdracht en sommige als eigen werk. De studio werkt mee aan alle onderdelen uit het productieproces van een animatiefilm. Soms wordt er enkel meegewerkt aan een specifiek onderdeel, zoals het bijvoorbeeld het storyboarden of het verzorgen van de animatieproductie. Maar vaak ook is de studio verantwoordelijk voor het complete productieproces, van verhaal tot storyboard, regie, animatie, achtergronden en geluid.
Op dit moment is er naast HEINZ, waar Ka-Ching Cartoons de animatieproductie voor zal verzorgen, een aantal eigen projecten in productie, zoals de stopmotion serie George & Paul (26×5 minuten),en 25 minuten durende korte film TEX.

SDklein

SOCIAL DOKTERS  Eerste social media hulp bij ongelukken, verzachting daar waar het schuurt, een doekje voor het leegbloeden van je accounts, een drukverband daar waar nodig. Je kunt ons vragen stellen over: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, bloggen, Mailchimp, Hootsuite, Google drive en meer.

Weten we het antwoord niet, dan helpen we je met het zoeken van het juiste antwoord. Onze behandelingen zijn pijnloos, veilig en effectief. 

Voor HEINZ zijn wij de ondersteunende partij in social media en interactieve marketing.