Heinz Filmnieuws

HEINZ KRIJGT EEN LUIZENMOEDER

Luizenmoeder-ster Ilse Warringa is toegevoegd aan de stemmencast van  HEINZ, een eigenzinnige animatiefilm voor volwassenen, vol droge en absurdistische humor. Eerder werd bekendgemaakt dat acteur en cabaretier Ruben van der Meer de hoofdrol van Heinz vertolkt en Tygo Gernandt is gecast als Heinz’ Grote Tegenspeler Zak, een mysterieuze schurk met grootse plannen. 

De film gaat over de nukkige Amsterdamse klaploper Heinz, bekend uit de prettig gestoorde strips van Windig & De Jong, die met forse tegenzin, en meer geluk dan wijsheid, de wereld van de ondergang redt. Het script voor de film is geschreven door Piet Kroon, die de film ook regisseert. HEINZ is gebaseerd op de strips van Eddie de Jong en René Windig, bekend uit kranten en vele stripboeken. Zij zijn tevens artistiek betrokken bij de verfilming.

Ilse Warringa speelt de rol van Dolly, de los-vaste vaste verkering van Heinz. Ilse brengt precies de juiste energie, volgens regisseur Piet Kroon: “Ze heeft een zwak voor Heinz, maar kan hem gelijk wel schieten. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.” 

Regisseur Piet Kroon, die jarenlang in Hollywood werkte als schrijver, regisseur en story artist, is teruggekeerd naar Nederland om het project te regisseren. In de Verenigde Staten werkte hij aan avondvullende animatiefilms voor o.a. Warner Bros., Disney and Dreamworks. In 2001 regisseerde hij Osmosis Jones voor Warner Brothers Feature Animation. Als schrijver en story artist werkte hij mee aan films als Shrek II (2004), The Tale of Despereaux (2008), Despicable Me (2010) en Rio (2011). Zijn korte Nederlandse animatiefilms DaDA (1995) en T.R.A.N.S.I.T (1997) wonnen verschillende prijzen op internationale festivals. 

HEINZ wordt geproduceerd door filmproductiemaatschappij BosBros, met Fabrique Fantastique (BE) en Submarine (NL) als coproducent. De film beleeft zijn première op het Parool Film Fest (10 t/m 14 oktober 2018) en wordt later door distributeur September Film uitgebracht in de bioscoop.