Heinz Filmnieuws

HEINZ in de bioscoop!

Het is eindelijk zover!

De knettergekke animatiefilm HEINZ  had een succesvolle voorvertoning op het Parool Filmfestival PAFF afgelopen oktober. En nu is HEINZ in de bioscoop te zien vanaf 18 april.

De film van schrijver-regisseur Piet Kroon zit boordevol absurdistische humor. Hij vertelt in 2ADHD tempo en multifocus hoe Heinz panisch op zoek is naar zijn ontvoerde zoontje Kleine Bever en verzeild raakt in een wereldomspannend avontuur. We kunnen natuurlijk niet zeggen hoe het afloopt. Behalve dan dat er een spectaculair superhelden-einde is, bovenop de wolkenkrabbers van New York.

Casting

De rol van de hoofdpersoon, de niet bepaald stressbestendige kater Heinz, wordt vertolkt door Ruben van der Meer, bekend van de geliefde Lama’s, de recente serie Papadag, en menig hilarisch improvisatieprogramma. Heinz’ vriendin Dolly is niemand minder dan Ilse Warringa, ofwel Juf Ank uit de megahit De Luizenmoeder. Dit gouden team wordt versterkt door Tygo Gernandt in de rol van de aartsnemesis van Heinz, de superklojo Zak. En Wim T. Schippers als Oom Wim, de ouwe zeikerd die geregeld zijn kop opsteekt als stoorzender.

         

Voor wie?

De film is niet voor kleine kinderen. Hij richt zich tot een heel nieuw publiek van jong-volwassenen. En natuurlijk iedereen die met zijn tijd is meegegaan en een beetje snelheid hebben kan.

Eddie de Jong en Rene Windig, de makers van de oorspronkelijke strip Heinz, zijn blij dat Heinz eindelijk te zien is in de bioscoop. Ze zijn zeer tevreden met deze wedergeboorte van hun creatie. “Heinz gaat met zijn tijd mee!”

En nu?

Een voorproefje van de film is hier te zien:

https://youtu.be/p-ehPVghHZU

Dus blijf kijken op de website, Facebook en Instagram. Binnenkort meer nieuws over de publiekspremière,  en andere events rond HEINZ. Een selfie met Ruben of Ilse wellicht? Toch nog een uniek item merchandising op de kop tikken? Gebakken peren, iemand?We houden je op de hoogte!