De CastHeinz Filmnieuws

Ruben van der Meer: Met een kater wordt alles beter!

Ruben van der Meer

Je hebt het vast al gehoord: acteur en cabaretier Ruben van der Meer wordt de stem van de kater Heinz in de gelijknamige bioscoopfilm die nu gemaakt wordt.  Wij zijn daar hartstikke blij mee. Want Ruben ís Heinz. Hun ras-Amsterdamse humor, lekker tegendraads en origineel, je eigen pad gaan: Ruben en Heinz passen naadloos bij elkaar.

Ruben van der Meer kruipt in de huid van Heinz

En dat blijkt! Inmiddels is Ruben in een Amsterdamse geluidsstudio begonnen met de stemopnames van HEINZ de Film. Iedere dag is genieten en dik lachen. Scene voor scene brengt Ruben Heinz tot leven, en geeft daarbij een heel eigen draai aan het personage en het script. En als bonus krijgen we de weergaloze improvisaties waar Ruben beroemd om is en die we kennen van shows als de Lama’s en Ruben en de Idioten.

Regisseur-schrijver Piet Kroon vertelt enthousiast: “Groots om Ruben bezig te zien en horen. Ik kan me Heinz nu al niet meer anders voorstellen. Ruben is een supergrappige comedian en zeer goed serieus acteur. Ik zie hem gewoon in de huid van die kat kruipen. Voor een animatie-regisseur is dat geweldig, want zo krijg je ook ideeën voor de mimiek en bewegingen van een character.”

De Lama's Back in Action - Ruben van der Meer is HEINZ!

                                               De Lama’s Back in Action

Ruben timmert aan de weg

Er is nog meer goed nieuws voor fans van Ruben van der Meer. Weet je de Lama’s nog? Dit geliefde programma van BNN was op televisie van 2004 tot 2008. Wel, de Lama’s zijn back in action! In november 2017 treden ze vier keer op en dat doen ze, bepaald niet bescheiden, in de grootste zaal van Nederland: De Ziggo Dome.

HEINZ in wording

HEINZ is gebaseerd op de strips van Eddie de Jong en Rene Windig, bekend uit kranten en vele stripboeken, nu gebundeld in de verzamelalbums Heinz van H tot Z. De film is momenteel in productie bij BosBros en het Belgische Fabrique Fantastique. Eind 2018 komt hij in de bioscoop.

Er gaat een hoop gebeuren tussen nu en 2018! We gaan #DingenDoen ! Welke komische talenten komen Ruben versterken in het HEINZ universum? Hou ons in de gaten op Facebook en hier op de website, voor meer nieuws en kijkjes behind-the-scenes van het maken van deze unieke lange animatiefilm.

Ruben zei het vorig jaar zelf al in de VIVA: “Met een kater wordt de show er alleen maar beter op.” Wij drinken alvast op de goede afloop. Kat in ‘t bakkie!

Heinz: Kat in 't bakkie