Heinz Filmnieuws

Ze hebben een standbeeld voor HEINZ gemaakt

 

 

Een groot interview met de geestelijk vaders van Heinz, Eddie de Jong en René Windig over de lange ontstaansgeschiedenis van de HEINZ film in het Parool. Na vijftien jaar gezeur aan hun kop kunnen ze eindelijk zeggen: hij is er, hoor! Het is een andere film geworden dan ze ooit hadden gedacht, maar ze zijn wel tevreden. “Ze hebben een standbeeld voor Heinz gemaakt.”

“In de film wordt de stem van Heinz ingesproken door Ruben van der Meer. Heeft die het soort stem dat Windig en De Jong ook hoorden bij het tekenen van Heinz? “Nee,” zegt Windig. “Mij had Frank de Boer wel wat geleken. Die heeft echt dat chagrijnige. Maar toen ik hoorde hoe Ruben het had gedaan, dacht ik wel: ja, zo kan het ook.” Hetzelfde had hij bij de filmstem van Dolly, de vriendin van Heinz, ingesproken door Ilse Warringa, vooral bekend als juf Ank uit De Luizenmoeder. “Bij ons is Dolly lief en begripvol. In de film is het een Jordanees schreeuwwijf. Dat mag. Je mag dingen veranderen. Ik moest ook vreselijk lachen toen ik Ilse Warringa zo tekeer hoorde gaan.”

Lees het hele verhaal op: https://www.parool.nl/stadsgids/heinz-zo-werd-de-stripkat-eindelijk-een-filmkat~a460519 (misschien wel eerst even abonnee worden, maar dat is de moeite meer dan waard!)